Anasayfa / Sınavlara Hazırlık / TYT matematik nasıl fullenir – hızlı çözülür – çalışma programı

TYT matematik nasıl fullenir – hızlı çözülür – çalışma programı

Bu makalemizde en çok sorulan sorular olun;  TYT Matematik nasıl fullenir?  TYT Matematik soruları nasıl hızlı çözülür? Çalışma programı nasıl olmalı? gibi bir çok soruya yanıt vereceğiz. 15 yıllık tecrübemizle doğru bilinen yanlışlara değineceğiz.

Ancak ders çalışmaya başlamadan önce ilk bilmeniz gereken şey ise :

İlim ilim bilmektir,

İlim kendin bilmektir,

Sen kendini bilmezsin,

Ya nice okumaktır…
Yunus Emre

İnsan önce kendini tanımalıdır. Kendinizi tanımaktan kastımız hangi derste hangi konuları biliyor yada çok yanlış çıkıyor veya hepsini doğru yapıyorsunuz.

Tyt Matematik Nasıl çalışılır? Nereden başlayayım?

TYT matematik kitabınızın ilk konusuna baktığınızda Temel kavramlar konusu ile karşılaşırsınız. Genelde insanlar pek önemsemeden bunlar kolay deyip hemen geçerler. Ancak bu konu diğer konulardaki soruların içeriğindeki önemli noktalarda işimize yarar.

tyt ayt matematik nasıl fullenir
TYT AYT Matematik nasıl fullenir

AYT TYT matematik nasıl fullenir?

Temel kavramlar konusunu hallettikten sonra ilk olarak gerçek TYT sınavına çok yakın bir sınav çözüp doğru ve yanlış konularınızı belirlemelisiniz. Belirlediğiniz konulardan diyelim ki  her bir konudan 3 soru çıkıyor.

3 soruda yanlış ise: Kesinlikle önce konuyu güzelce çalışmalısınız ve bol bol soru çözmelisiniz.

2 soru doğru 1 yanlış veya boş ise : bu konuda ise bol bol soru çözerek eksiklerinizi gidermelisiniz.

3 soruda doğru ise: Şimdilik acil olan yapamadığımız yani yanlış yaptığımız konulardır. ancak başka bir denemede yanlış yapmanız durumunda tekrar geri dönerek soru çözülmesi elzem hale gelir.

bu şeklide sürekli kendinizi kontrol ederek netlerinizi arttırma yolunda olmalısınız.

TYT matematik nasıl hızlı çözülür?

TYT Matematik sınavındaki soruları hızlı çözmek elzem bir durumdur. Bunun için yapmanız gereken en önemli unsur bol bol soru çözmektir. Ancak bu bir anda olabilen bir durum değildir. Bu durumun nihayete ermesi için başlangıç noktası değil gelinen nokta önemlidir.

TYT matematik dersinde hızlı soru çözümünün tek yolu günden güne çözülen soru adedinin arttırmak gerekir.

Örnekle anlatırsak: Bir spor yapıyorsunuz ve halter kaldıracaksınız. Daha ilk günden 100 kg kaldırmayı denerseniz kaldıramazsınız. Kaldırsanız bile muhtemelen bir yerinizi incitirsiniz.

TYT matematik yapamıyorum!

Bunun sebebi genelde temel eksikliğidir. Tabi bunu herkes söyler ancak bundan kurtulma yollarını maalesef çalışmaktan başka bir şey olduğunu söyleyen yoktur. Ancak nasıl çalışmakla Matematik dersini nasıl yapacağını bir çok kişi bilmez veya söyleyemez. En kolay şekilde aşama aşama Matematikte öğrenmeyi öğrenmek nasıl olur sıralayalım:

1)Profesyonel yardımla aşmak en güzeli!

15 Yıldır bireysel olarak matematik özel ders verdim ve bu konuda öğrencinin nerelere takıldığı ve en kısa vakitte toparlanması için neler gerekiyor tespit ettiğimde tam cevap vermem mümkün buda dersin ilk dakikalarından itibaren kendisini belli etmektedir. Nasıl her hasta her ilacı kullanamaz matematiktede bu böyle… her kişi aynı yöntem ve teknikle başarıya ulaşamaz. size uygun olanı bulmalısınız. yazımın başındada söylediğim gibi kendinizi bilmelisiniz. Sonrasında ” 2020 AYT TYT matematik nasıl fullenir ? ” sorusunu sormalısınız.

2)TYT Matematik çalışma programı nasıl olmalı?

Bireysel bir ders programı hazırlamak gereklidir. Ancak belli başlı olarak bakılması gerekenler. Kişi okula gidiyorsa okuldan kaçta geldiği ve yatış saatleri veya hafta sonu rutin yapması gerekenleri dikkate almak gerekir. Planı Günlük Aylık ve Yıllık şeklinde yapılması gerekir. hedefi belirlemeli ve takvimde bunu belirtmelidir. Takvimin gerisinde kalıyorsa tekrar sorgulama yaparak yanlış uygulamalardan vazgeçilerek, doğru çalışmalara yönelmelidir.

Mesela günlük plan denince sabah 10:00 ile 19:00 arası ne kadar ders, dinlenme ve etkinlik gibi konulara ayrılacağı düşünülmelidir.

Haftalık plan örneği aşağıda görebilirsiniz.

tyt ders çalışma planı örneği
ders çalışma planı örneği

Yıllık plan ise daha çok bulunduğunuz ve ulaşmak istediğiniz noktayı görmek için olmalıdır. Mesela hiç derse başlamadan ilk bir deneme yaptınız ve toplamda 100 sorudan 25 netiniz var. Moral bozmenizi gerektirin bir durum değil ancak hedefinize emin adımlarla ilerlemeniz gerekmektedir. Bunun için diyelim ki hedefiniz 95 net ve 10 aylık bir çalışma süresi içerisinde bu neti yakalamak istiyorsunuz. Bu demek oluyor ki her ay ortalama 7 net artırarak bu hedefe ulaşabilirsiniz. Bazen sorular çok zor veya kolay olabilir. Ancak bu sizi yıldırmasın. siz kendinizi bilerek ilerlerseniz muhakkak başarabilirsiniz. Profesyonel yardımı alırsanız yani Matematik özel ders bu sizin ilerlemenizi çok daha kolay hale getirecektir.

Uzman Öğretmen Ahmet NARİN

0505 322 11 77

Hakkında ahmet narin

15 yıldır 100'lerce öğrenciye matematik özel ders vererek hedeflerine ulaşmasını sağladı. Tam öğrenme modeli ile Bakarak değil yaparak öğreterek başarıya ulaştırıyor.

İlginizi Çekebilir

47 soruda verimli ders çalışma teknikleri

47 Soruda Verimli Ders Çalışma Teknikleri

Verimli ders çalışma teknikleri için oluşturduğumuz soruların yanıtları evet ise doğru ve verimli ders çalışıyorsunuz …

Bir cevap yazın