Anasayfa / Blog / 2020 üniversiteye hazırlık tavsiyeleri

2020 üniversiteye hazırlık tavsiyeleri

2020 üniversiteye hazırlık tavsiyeleri

Üniversiteye hazırlık Tavsiyeleri nin ilk başında hedef belirlemek gerekir . Şimdiden sınava hazırlığa başlamak en doğrusu bunu için ilk yapmanız gereken kendinizi tanımak. Kendinizi tanırsanız işiniz çok daha kolay olacaktır.

Üniversiteye Hazırlık için İlk Yapmanız Gereken;

Öncelikle hedefiniz için yapmanız gereken istediğiniz üniversitenin istediğiniz bölümünün puanları ve yüzdelik dilimini öğrenmek böylece hedeflememiz gereken net sayısını belirlemiş oluruz. Hedefiniz olmazsa insanın yaradılışı gereği potansiyelinin çok çok altında bir net çıkarması olasıdır. Hedefinizin yüksek olması varacağınız noktanın o denli yüksek olmasını sağlayacaktır. Kazanmak İçin Büyük Düşün Küçük Tasarla…

Üniversiteye hazırlık için deneme yapın düzeyinizi belirleyerek aslında kendinizi tanımanın ilk adımını gerçekleştirmiş olursunuz.

Üniversiteye Hazırlık
Sınava hazırlık tavsiyeleri

Sınava Hazırlık Ders Programı

Hedefi belirledikten sonra hedefinize emin adımlarla ilerlemek için program oluşturmanız gerekir. Ders programını oluştururken dikkat edilmesi gerekenler;

  • Her sayısal dersin sonunda muhakkak sözel derse yer vermeli. Böylece dikkatinizi toplama olanağına sahip olursunuz.
  • Günün erken saatlerini değerlendirmeye çalışın. böylece kendinizin dinç ve öğrenmeye en yatkın ve verimli ders çalışmak için iyi bir zamandır.
  • Ders çalışma günlerini belirlerken her güne dersleri yayın.

Ders çalışmaya Başlarken

  • Kesinlikle derse başlamadan önce gerekli araç gereçleri hazırlayarak derse başlayın. böylece dikkatinizi derse verebilirsiniz. Odaklanarak verimi en üst düzeye yükseltirsiniz.
  • Mümkün olduğunca sessiz bir ortam bulmaya çalışın. Yine dikkat bozukluğunun önüne geçmiş olursunuz.

Ara değerlendirmeler yapın

Ben ne düzeyde başladım, şuan neredeyim ve hedefime ne kadar yaklaşmışım sorularının cevaplarını bir çizelge yaparak kontroller sağlayın. Böylece düzen ve tertipli bir çalışmayla emin adımlar sayesinde başarıya ulaşacaksınız.

üniversiteye hazırlık tavsiyeleri – Özel Ders XYZ ekibi – Ahmet Narin

Akılınıza takın sorular için Tel ve Whatsapp Hattımız : 0505 322 11 77

Hakkında ahmet narin

15 yıldır 100'lerce öğrenciye matematik özel ders vererek hedeflerine ulaşmasını sağladı. Tam öğrenme modeli ile Bakarak değil yaparak öğreterek başarıya ulaştırıyor.

İlginizi Çekebilir

özel ders istanbul

İstanbul

İstanbul özel ders öğrencilerin okul ve sınav başarılarını arttıran önemli bir etmendir. Bu sebeple öğrenciler …

Bir cevap yazın